lauantai 22. marraskuuta 2014

Risto-vaarin punajuurikakku

Tässä monta hyvää koppia otettavaksi:
  • juurekset on sesongissa eli edullisia!
  • kuka muka syö tarpeeksi kasvikunnan tuotteita!
  • kakut on kivoja!
  • punajuurikakun on varmasti oltava terveellistä!

Kahen kilon säkki punajuuria maksoi eilen Cittarissa 0,99 €. Aamulla tein ensimmäiseksi kokeilun punajuurisipseistä, jotka poltin piloille ja heitin kompostiin. Samaan sotkuun piti sitten tehdä jotain muutakin punajuuresta - kakkua! Etsin reseptejä ja miellyin Kinuskikissan Risto-vaarin punajuurikakkuun. Piti maistaa heti kohta uunista tulon jälkeen palanen - toki siksi että sain edes jonkinlaisen kuvan ennen täydellisen pimeyden laskeutumista ;-)
Muhevan makuista, ja jos tätä illalta jää, maku varmasti paranee päivän parin sisään.
Mulla kakun pinta hieman halkeili, ja Kinuskikissan kommentteja selatessani jollekin muullekin oli käynyt sama homma, ja syypääksi epäiltiin liian kuumaa uunia. Lisäksi kakku olisi saanut jäädä makuuni kosteammaksi, joten tarkkailkaa uunejanne! Ehkä hitusen alempi paistolämpötila taikka lyhyempi aika olisi mulle piisannut.


Taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl raakaa punajuuriraastetta (n. 400 g punajuuria)
250 g voita
4 munaa

Vuokaan:
voita ja hasselpähkinärouhetta

Tarjoiluun kermaa ♥

Voitele 24 cm irtopohjavuoka ja jauhota hasselpähkinärouheella.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese ja kuori punajuuret. Raasta hienoksi raasteeksi - hienompi raaste, mehevämpi kakku! Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon.
Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.
Paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile kakun kyytipoikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti