keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vaarallisen herkullinen granola

Hellou! Nyt kävi keittiössäni ensimmäistä kertaa tämän lajin vahinko: suklaata rouhiessani leikkasin pikkurillistäni pienen palasen pois. Mulla oli mukavaa sunnuntai-illan aktiviteettia, päätin vihdoinkin valmistaa granolaa. Hiutalesekoitus oli jo oottamassa uunin lämpiämistä, kun tartuin uusimpaan ja terävimpään veitseemme ja aloin suklaan käsittelyn.
Jotenkin se vain lipsahti. Ehkä kolmannella veitsen heilautuksella osui ja irtosi. Onneksi niin vähän, ettei tarvinnut kiinnittää taikka tikata, mutta kuitenkin sen verran, että sormi on vieläkin paketissa, puolitoista viikkoa tapahtuneesta. Kokkailut ovat olleet vähemmällä ja kartan edelleen nimenomaisen veitsen seuraa! Onneksi granola on sentään herkullista - kauhia jos kaiken jälkeen lopputulos olis ollut kuraa! Siippa avusti seuraavana päivänä rouhimalla uudet suklaat, ja saatiin kaappiin useampi purkillinen tätä "sormenpäämurustelua", kuten mieheni sisko nimitti :-D
Ohjeen löysin Alkon asiakaslehti Etiketistä 01/2015.


Suklaa-pähkinägranola
n. 1 l valmista granolaa

6 dl kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl erilaisia pähkinöitä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl agavesiirappia

Lisäksi
1 dl kuivattuja marjoja/kuivattuja hedelmiä pieninä kuutioina
1 dl varovaisesti rouhittua tummaa suklaata

Mittaa kaura- ja kookoshiutaleet kulhoon. Lisää pähkinät, öljy ja siirappi. Sekoita hyvin.
Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille.
Paista 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä käännellen, kunnes granola on kauniin kullanruskeaa.
Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut marjat ja suklaarouhe.
Granola säilyy kannellisessa astiassa muutaman viikon.

Nauti (soija)jugurtin kera :-)

Autsista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti