Lisäsin muffinseihin vähän tekstuuria hasselpähkinärouheen ja raakasuklaarouheen muodossa. Lisäksi laitoin sokeria 0,5 dl enemmän kuin Chocochilin ohjeessa, sillä mämmini oli sokeroimatonta. Tein ohjeen kaksinkertaisena alkuperäiseen nähden, ja kenties nuo rouhelisäni kasvattivat taikinaa niin että piti paistaa 15 muffinssia, eli kolme enemmän kuin resepti lupasi. Jos haluat mahduttaa taikinan 12-koloiselle muffinssipellille kertapaistolla, voit kenties vähentää hieman jauhojen taikka rouheiden määrää, tai jättää rouheet pois.
Mutta niinhän se on, että more is more!
15 muffinssia
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl raakakaakaorouhetta
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl kasvimaitoa
2 dl mämmiä
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon öljy ja maito. Kääntele lopuksi mämmi taikinan joukkoon.
Vuoraa muffinsipelti paperisilla muffinssivuoilla. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu koktailtikkuun kokeiltaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti