tiistai 2. kesäkuuta 2015

Parsaa ja sitruunaa pastan huntuna

Kesä on täällä! Illat on valosia, mieli on ilonen ja ruoka on hyvvää - as usual.
Tänään kokkasin pastaa valkoviinin kanssa. Viiniä meni sekä ruokaan että ruuan seurana suuhun - oon aivan ihastuksissani tähän Rosemount GTR-valkoviiniin! Valkoviineissä makeat maistuu nyt parhaimmilta :-)


Nautittiin tästä kahteen pekkaan illalliset, ja mulle jäi vielä huomiselle eväsannos.

Vajaa puntti vihreää parsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas pienehköstä kesäkurpitsasta
höntsäys valkoviiniä (noin puoli desiä-desi)
1/3 tuoreen sitruunan mehua
sinistä Keijua/ruokaöljyä


pastaa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu keskilämpöiseksi ja sulata margariini/kuumenna öljy. Kuullota sipulisilppuja muutama minuutti.
Huuhtele tuoreet parsat ja napsauta puumainen varsiosa irti. Leikkaa parsat ohuiksi siivuiksi. Nuppuosat voit jättää kokonaisiksi. Viruta kesäkurpitsa ja leikkaa siivuiksi.
Lisää parsa- ja kurpitsasiivut sipuleiden joukkoon, paista tovi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja purista joukkoon sitruunanmehua. Kaada loraus valkoviiniä pannulle ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi.
Tarjoa kasvispaistos pastan ja cremen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti