keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Paahdettu kikherne-tomaattikeitto

Hei pitkästä aikaa!

Kesä se vaan kulukee etteenpäin. On tullut syötyä hirmu paljon ulkona, mutta on sitä tullut kokkailtuakin. Tänään tuli fiilis, että kokkailut pääsee ihan postaukseen asti, vauuuu... ;-)
Kattilassa porisee Chocochili-bloggaaja Elina Innasen Vegaanin keittiössä-kirjan (huh olipa pitkästi sanottu) reseptin mukainen keitto. Tuoksut on aivan huumaavat, tää on varmasti just niin hyvää kuin kaikki Elinan reseptit tuppaa olemaan - eli ihan loistavaa!


Kattilalliseen tarvitaan...

1 kg kypsiä tomaatteja
1 punainen/oranssi paprika
1 iso sipuli/2 kesäsipulia
ainakin 3 isoa valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
3 dl keitettyjä kikherneitä (1 prk)
1 dl kookosmaitoa
noin 3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio/muutama teelusikallinen kasvisliemijauhetta
2 tl chilitahnaa
2 tl kuivattua basilikaa
ripaus sokeria
mustapippuria


Vuoraa uunipelti foliolla. Halkaise tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja lohko neljään osaan. Kuori sipuli (paitsi kesäsipulit) ja leikkaa myöskin neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet.
Asettele kasvikset kuori ylöspäin uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda kasviksia 225 asteessa grillivastuksen alla 10 minuuttia tai kunnes kuoret ovat mustuneet. Anna kasvisten jäähtyä ja poista sitten mustuneet kuoret.
Pane paahdetut kasvikset sekä kaikki loput aineet kattilaan ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna. Tarkista suola. Koristele keitto halutessasi tuoreilla yrteillä ja tilkalla kookosmaitoa.

Kikhernepurkin liemi on ihmeainetta, kuten kaikki jo varmaan tietävät. Koska tästä sapuskasta jäi purkin liemet käyttämättä, oli ihan pakko vaahdottaa ne marengiksi ja maustaa hiukan! Tällä hetkellä uunissa turisee kaks peltiä marenkeja, toivottavasti nämä pikkuset onnistuu paremmin kuin mun parin viikon takainen ensimmäinen marenkikokeilu - ei siitä sen enempiä. Jos onnistun niin postaus marengista tulossa!

3 kommenttia:

  1. Oliko ne niitä suklaa-minttumarenkeja? Onnistuiko ja oliko hyviä? Reseptille ois tarvetta kohtapuoliin. :)

    t. tilppa

    VastaaPoista
  2. Toinen kommentti heti perään, mutta tässä Nippu sulle Liebsters Award -palkinto ja 11 (aika ruokapainotteista) kysymystä à la Kirppu!

    VastaaPoista
  3. Juu niitä marenkeja juurikin, postaus on vaan jäänyt tekemättä...
    Ja kiitos palakinnosta! Olen otettu! Vastailen kysymyksiin toivon mukaan piakkoin :-)

    VastaaPoista