torstai 17. syyskuuta 2015

Vegaanin marengit

Lupailin pitkähkö tovi sitten ohjetta vegaanisiin marenkeihin, joita tein keitosta jääneestä kikherneliemestä. Tässä sitä tulisi, vihdoin ja viimein :-) 
Neuvoa antavana mulla oli Veikeän Verson marenkiohje , pienin muutoksin.

Marengit olivat pieniä, suloisia ja kamalan koukuttavia. Olisin voinut huitaista pellillisen kerrallaan huiviin - itse asiassa niin taisi melkein käydäkin!


Piparminttuiset suklaa-marengit

1 kikhernepurkin liemi (esim. GoGreen, 290 g)
1 tl sitruunamehua
hyppysellinen vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
4 tl tummaa kaakaojauhetta
muutama pisara piparminttuaromia 


Vatkaa kikherneen liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja vaniljasokeri mukaan. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on jämäkkää eikä se tipahda ylösalaisin käännetystä kulhosta.
Lisää kaakaojauhe sekä piparminttuaromi joukkoon varovasti käännellen.
Kauho massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperoidulle uunipellille haluamasi kokoisia ruusukkeita.
Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 – 2 h. Paiston jälkeen voit kuivattaa marenkeja uunissa jälkilämmöissä uuninluukku hieman raollaan.

Minä tein pieniä marenkeja joita paistoin kaksi tuntia. Omaan makuuni paistoaikaa olis saanut olla vähemmän, sillä tykkään sisältä hivenen tahmeista marengeista. Näistä tuli läpiasti kuivia, mutta maku oli aivan loistava! :-)



Marenkeja herkuteltiin lisäksi soijavispin ja mansikoiden kera ♥

2 kommenttia:

  1. Nam <3_<3
    Me tehtiin erilaisella reseptillä, joka toimi sekin, mutta pitää testata ens kerran tällä!

    VastaaPoista
  2. Mitä reseptiä te käytitte?

    VastaaPoista