lauantai 9. tammikuuta 2016

Mameshiban vegepasta

Hei ja hyvvää Vegaanihaaste 2016 - tammikuuta!
Toivottavasti moni teistä on ottanut osaa haasteeseen, joka muutti mun elämääni vuosi sitten tavattoman paljon :-)

Tänään kokkailin heleppoa ja nopiaa pastaruokaa edameme-spagetista.
Edamame-pasta sisältää runsaasti proteiinia, 45 g / 100 g, joten jos tykkäät pohtia proteiinin saantiasi, voit tehdä tämän pastan kanssa tarjolle huoletta kastikkeen kasviksista ilman erillistä protskulisää esimerkiksi soijarouheesta. Itse en laske taikka pohdi ravinnollisia arvoja sen kummemmin, voisin syyä tätä kastiketta myös normaalin pastan kanssa.
Edamema-spagetti on silti uus, kiva tuttavuus. Rakenne oli oikein mukava ja pureskeltava, ja lyhyt 5 minuutin keittoaika aina plussaa! Tuotetta saa monista ekokaupoista ja myös hyvin varustelluista marketeista. Suosittelen!

Toinen suositukseni lähtee Mameshiballe, tuolla pienelle ihanuuelle johon tutustuttiin syksyllä Japanissa matkatessamme. Resepti on omistettu hänelle ^___^


4 annosta

1 ps (200 g) Organic edamame spagettia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
6 palasta pakastepinaattia
reilu puoli purkkia Plantin chili-kaurakermaa
kourallinen ravintohiivahiutaleita
suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kastike:
Silppua sipuli ja valkosipulit, kuullota korkeareunaisella pannulla öljyssä muutama minuutti. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää sipuleiden sekaan. Jatka kuullottamista vielä tovi, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
Lisää pannulle jäiset pinaattipalat. Paista sekoitellen. Kun pinaatit ovat sulaneet, kaada sekaan kaurakermaa ja heitä kourallinen ravintohiivahiutaleita mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä 4-5 minuutin ajan.
Valuta siivilässä ja kaada pannulle kastikkeen sekaan. Sekoita hyvin ja nauti heti.


Ravintohiivahiutaleet on ihan ykkösiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti