2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa
Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se. Kaada riisit joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Kaada sekaan maito ja keittele puuroa noin 40 minuuttia aina välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.
Soppa:
200 g kuivaluumuja
8 dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
pinnalle sokeria
Mittaa kattilaan vesi ja laita luumut liottumaan sinne joksikin aikaa ennen keittelyä. Itse laitan luumut veteen heti kun alan tekemään riisipuuroa, ja kun puuro on aikansa jo kiehunut aloitan sopan teon.
Lisää sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna keitoksen pulpahtaa, mutta älä keitä. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria.
Mulla on tehnyt jo vaikka kuinka kauan mieli uuniriisipuuroa, mutta en löydä oikein hyvää ohjetta.
VastaaPoistaIhanaa on luumukiisselikin! :)
Luumukiisseli on ihanaa kyllä, mutta vaihtelu virkistää... :-D
VastaaPoistaEt käytä kanelitankoja luumusopassa? :o Muuten varmasti aivan oivallinen/herkullinen soppa :)
VastaaPoistaKiitos kiisseli-ohjeesta :) ja HYVÄÄ JOULUA!
VastaaPoistaOotko tienny, että ku googleen kirjottaa "luumusoppa", niin ensimmäiseksi osumaksi tulee linkki tähän sun päivitykseen? ;)
VastaaPoistaAivan mahtavaa, kiitos!
VastaaPoistalaitan voita ja kuohukermaa myös kun keitän riisipuuron
VastaaPoista