keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Riisipuuro ja luumusoppa

Meillä riisipuuro ei ole pelkästään jouluruokaa, vaikka puuro mantelin kera kuuluukin ehdottomasti aattoaamun pöytään! Teemme suht usein riisipuuroa, ja luumusoppa sattuu olemaan miehen lempparia niin sitä on useimmiten puuron kaverina. Itelle puuro maistuu myös mansikkasopan tai ihan vain sokerinkin kanssa, ja ensi kerralla taidankin vaihtaa soppaan marjat...





























2 dl vettä
2 dl puuroriisiä

1 l maitoa

1 tl suolaa

Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se. Kaada riisit joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Kaada sekaan maito ja keittele puuroa noin 40 minuuttia aina välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.


Soppa:
200 g kuivaluumuja
8 dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
pinnalle sokeria

Mittaa kattilaan vesi ja laita luumut liottumaan sinne joksikin aikaa ennen keittelyä. Itse laitan luumut veteen heti kun alan tekemään riisipuuroa, ja kun puuro on aikansa jo kiehunut aloitan sopan teon.
Lisää sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna keitoksen pulpahtaa, mutta älä keitä. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria.

7 kommenttia:

  1. Mulla on tehnyt jo vaikka kuinka kauan mieli uuniriisipuuroa, mutta en löydä oikein hyvää ohjetta.

    Ihanaa on luumukiisselikin! :)

    VastaaPoista
  2. Luumukiisseli on ihanaa kyllä, mutta vaihtelu virkistää... :-D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22.12.09

    Et käytä kanelitankoja luumusopassa? :o Muuten varmasti aivan oivallinen/herkullinen soppa :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi24.12.10

    Kiitos kiisseli-ohjeesta :) ja HYVÄÄ JOULUA!

    VastaaPoista
  5. Ootko tienny, että ku googleen kirjottaa "luumusoppa", niin ensimmäiseksi osumaksi tulee linkki tähän sun päivitykseen? ;)

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavaa, kiitos!

    VastaaPoista
  7. laitan voita ja kuohukermaa myös kun keitän riisipuuron

    VastaaPoista