tiistai 28. huhtikuuta 2009

Makkarakastike

Makkarakastike on vain niin hyvää :-) ! En oikein tiedä miten julkaisisin näitä kastikeohjeita, sillä en ruskeaa kastiketta tehdessäni ikinä mittaa paljonko rasvaa tai vehnäjauhoja pannuun tulee nakattua, laitan aina silmämääräisesti... No, katselin tässä netistä muutamia ohjeita joissa oli mitat, arvioin tuohon mitä itse käytän.















reilu nokare rasvaa (n. 50 g voi/margariini)
joitakin ruokalusikallisia vehnäjauhoja (n. 100 g)
lihaliemikuutio
½ l vettä
mausteiksi suolaa ja mustapippuria
1 pkt makkaraa (esim. camping-makkaraa 400 g)

Sulata rasva pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot, niin että seos on enneminkin hieman juoksevaa kuin aivan paksua ja vaikeasti sekoiteltavaa. Ruskista ja lisää vesi sekä lihaliemikuutio. Kiehauta kastike ja lisää paloitellut makkaranpalaset. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti