maanantai 24. elokuuta 2009

Grillattu ahven tomaatti-leipävartaiden kera

Tässä postauksessa pääpaino on vartailla, sillä ahvenfileet paistoin yksinkertaisesti voilla valellulla grillipinnalla ja maustoin suolalla :-D Eräänä kauniina kesäpäivänä ruokailimme näin.
















Tomaatti-leipävartaat

2 valkosipulinkynttä
n. 200 g ranskanleipää
n. 1 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl basilikaa
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)

Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa leipä reiluiksi kuutioiksi. Kaada öljy kulhoon. Lisää valkosipuli, basilika, kirsikkatomaatit ja leipäpalat. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin puoli tuntia.
Pujota tomaatit ja leivät vedessä liotettuihin vartaisiin (taisi mennä jotain 10 varrastikkua tähän). Paista tai grillaa tomaattivartaita, kunnes leipäpalat ovat hieman ruskistuneet. Voit paistaa vartaat myös uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti