maanantai 24. elokuuta 2009

Skånen kurkut

Mulla on selvästi joku syksyinen marttailuinnostus, sillä olen tehnyt sellaisia ruokia joita en ole koskaan ennen tehnyt tai edes syönyt! Esimerkiksi tämä on ensimmäinen kesäni, kun tein itse ahventa. Lisäksi ostin kanttarelleja, joita en ollut eläissäni syönyt. Ja sitten vielä nämä kurkut! Ja tänään tein myös tillilihaa! Säilykekurkut ja tilliliha tuli tehtyä ihan puhtaasti rakkaudesta - tiesin kuinka mieheni tulee niistä onnelliseksi :'-) On hienoa että osaa olla pienistä, arkisista asioista onnellinen ja näyttää sen.




















4 kpl 0,5 l lasitölkkejä

Ainekset:
1 kg avomaankurkkuja
2 l vettä

Mausteliemi:
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
½ rkl sinapinsiemeniä
20 maustepippuria
20 valkopippuria
2 dl väkiviinaetikkaa
n. 5 cm pala piparjuurta

Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai juustohöylällä (itse käytin veistä, sain paljon huolellisempia viipaleita).
Kuumenna vesi isossa kattilassa ja keitä kurkkuja pari minuuttia kahdessa erässä. Nostele kurkkuviipaleet reikäkauhalla kulhoon.
Mittaa pienempään teräskattilaan mausteliemen ainekset lukuun ottamatta etikkaa ja piparjuurta. Keitä maustelientä 5 minuuttia ja lisää sitten etikka. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja.

Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin vartin ajan. Mikäli kannet ovat irtonaiset, kiehauta ne vedessä. Jaa kurkkuviipaleet ja piparjuurilastut kuumiin tölkkeihin ja kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti.
Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi muutaman viikon kuluttua.

Tein kurkut viime viikolla, joten tuokion tässä saa vielä odotella mille ne maistuvat. Tuun sitten ilmoittamaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti