
4 kpl 0,5 l lasitölkkejä
Ainekset:
1 kg avomaankurkkuja
2 l vettä
Mausteliemi:
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
½ rkl sinapinsiemeniä
20 maustepippuria
20 valkopippuria
2 dl väkiviinaetikkaa
n. 5 cm pala piparjuurta
Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai juustohöylällä (itse käytin veistä, sain paljon huolellisempia viipaleita).
Kuumenna vesi isossa kattilassa ja keitä kurkkuja pari minuuttia kahdessa erässä. Nostele kurkkuviipaleet reikäkauhalla kulhoon.
Mittaa pienempään teräskattilaan mausteliemen ainekset lukuun ottamatta etikkaa ja piparjuurta. Keitä maustelientä 5 minuuttia ja lisää sitten etikka. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja.
Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin vartin ajan. Mikäli kannet ovat irtonaiset, kiehauta ne vedessä. Jaa kurkkuviipaleet ja piparjuurilastut kuumiin tölkkeihin ja kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti.
Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi muutaman viikon kuluttua.
Tein kurkut viime viikolla, joten tuokion tässä saa vielä odotella mille ne maistuvat. Tuun sitten ilmoittamaan :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti