maanantai 24. elokuuta 2009

Lohimedaljongit ja kanttarellikastike

Ja tässä ne mainitsemani kanttarellit! Olisi jotenkin niin ihana osata sienestää, tuntea sienet ja valmistaa niistä keittoja ja muhennoksia ja kaikkea suloisen kuuloista. Mutta kun ei ole tuntemusta nimeksikään, niin pitää käyttää hyväkseen hevi-osastolla hetken kukoistava kanttarelliaika. Joka muuten meni jo...































Mausta lohimedaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja paista pannulla molemmin puolin kypsiksi.

Kantarellikastike:

n. 200 g kanttarelleja
2 rkl voita
1 sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria

Puhdista sienet ja pienennä tarvittaessa. Paista puhtaita sieniä pannulla kunnes neste haihtuu (näin ensikertalaisena muuten yllätyin, kuinka paljon sienistä irtoaa nestettä! pannu hetken ihan hölskyi sieninesteitä, mutta nopeasti ne siitä haihtuivatkin). Lisää vasta sitten voi ja sipuli ja paista hetki.
Lisää vehnäjauhot ja ruokakerma ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä vielä hetki. Valmista tuli :-)

Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti