
n. 800 g naudan kulmapaistia
1 l vettä
1 tl suolaa
1 sipuli
2 porkkanaa
n. 60 g pala selleriä
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
10 valkopippuria
tillinvarsia
kastike:
8 dl keitinlientä
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl kermaa
Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja laske liha kattilan pohjalle. Kun vesi alkaa kiehua, kerää veden pinnalle noussut vaahto pois.
Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kuoritut ja paloitellut juurekset sekä mausteet. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele lihapalaa välillä.
Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuulaudalle. Siivilöi keitinliemi ja ota sitä desin verran sivuun ja jäähdytä se. Sekoita tähän vehnäjauhot jotta saat suurusteen.
Kuumenna loppu keitinliemi kattilassa. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
Leikkaa lihasta mahdolliset kalvot pois. Kuutioi liha ja viipaloi porkkanat. Lisää kastikkeeseen.
Tarjoa keitettyjen perunoiden, punajuurien ja maustekurkkujen kanssa.
"Mitähän hyvää vaimo on laittanut ruuaksi?" "Voi vittu meillä on kuitenki taas tillilihaa.." t. ElQ ja Kummelit!
VastaaPoistaMeillä ei kyllä ala olemaan niin usein tillilihaa... :-D
VastaaPoista