maanantai 24. elokuuta 2009

Vuohenjuustoinen jauhelihakastike

Pirkka-lehdissä on ollut kesän mittaan laaja valikoima eri ruokia, joita himoitsen kokeilla. Valitettavasti tällä energialla ei kaikkea ole saanut läheskään tehtyä, mutta eräs sellainen ruoka oli tämä jauhelihakastike, joka löytyy RuokaPirkasta nro 29. Ihan kivan makuista, ei ehkä kovin säväyttänyt mutta syötyä tuli :-) ohjeessa kehotettiin tarjoamaan kastike perunoiden kanssa mutta minusta tämä halusi kaverikseen spagetin! Ohjeesta tulee neljä annosta.


















400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa (200 g)
2-3 tomaattia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tlk Valion tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, raasta kesäkurpitsa ja kuutioi tomaatit.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Kuullota pari minuuttia ja lisää vielä kesäkurpitsat ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon ruokakerma. Keitä noin 5 minuuttia.
Ripottele päälle basilikaa. Lisää suolaa tarvittaessa (ruokakerma itsessään sisältää suolaa, siksi erilliset huomautukset suolan määrästä). Tarjoa keitetyn spagetin tai perunoiden kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla! Vaihdan vaan kerman oikeaan kermaan ja laitan vuohenjuustoa sekaan :)

    VastaaPoista
  2. Se vois pian olla parempaakin, vuohenjuusto on ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Heips, tultiin vastavierailulle. Hyvältä näyttää täälläkin pastat, tätä voisimme kokeilla soijarouheisena versiona tässä joku päivä, nam :)

    VastaaPoista
  4. pastaruoat on kyllä aina niin hyviä, kiva kun kävitte pyörähtämässä! :)

    VastaaPoista