perjantai 19. helmikuuta 2010

Pähkinäiset porkkanasämpylät

Ja RuokaPirkasta tämäkin resepti :-) vaikka jonkinmoisia siemenleipiä on tullut tehtyä, niin tämä oli ensmänen kerta kun käytin taikinaan suolapähkinöitä! Aika jänniä leipiä :-) parhailta maistuivat juuri uunista tulleina ~

















Pähkinäiset porkkanasämpylät
20 kpl

1 pkt (500 g) Pirkka luomu-porkkanasosetta
1 ps kuivahiivaa
n. 10 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
2 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl suolapähkinöitä
1/2 dl öljyä

Lämmitä porkkanasose noin 42 asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja vähitellen jauhoja.
Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan öljyn kanssa.
Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota peiteltynä lämpimässä paikassa.
Painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota ne hyvin.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ommommom! Pitäis itsekin leipoa joskus sämppää kun kaupan sämpylät on aina semmoista ihme pullamössöä.

    VastaaPoista
  2. itetehyt on hyviä :-) usiammin sais niitäki tehä kyllä...

    VastaaPoista