sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Arkisalaatti

Meillä syödään nykyään niin paljon kaikennäköisiä salaattisekoituksia että oksat pois! :-) Mulla on ihan jäänyt addiktio näihin tämmöisiin, tässä kuvassa yksi esimerkkierä.

Perusohjeeksi annan vain:

pohjaksi joko yksi kerä jäävuorisalaattia tai joku Pirkan valmissalaattipussi - voin suositella Toscanan salaattisekoitusta koko sydämestäni! Siinä on rucolaakin joten mikä olis parempaa?
Pilko sekaan yksi kurkku ja yksi paprika
ja todella hyväksi olen huomannut Apetinan fetasnack-juustopakkaukset, esimerkiksi se valkosipuli-oliivi on aivan ihana ja se onkin tässä salaatissa mukana. Siitä saa mukavasti sitä öljyä salaattiin mukaan, mulla ainaki pehmeiden rasvojen käyttö on aina liian vähäistä...
Ruokaisampaa salaatista saa kun keittää pastaa mukaan.
Tähän salaattiin heitin vielä tonnikalaa, sitä en niin usein tee. Tällä viikolla tein taas tämmöistä salaattia johon laitoin juuri tuon Pirkan salaatin, kaurapastaa, fetaa, kurkku + paprika sekä pekaanipähkinöitä! Menin ihan pähkinöiksi siitä salaatista, feta ja pähkinä maistu niin ihanille! Vois pyöräyttää tänäänkin jonkinmoisen salladin :-)
Ehkä sekavin julkaisuni tässä blogissa mutta tehkää ihmiset ihania salaatteja jooko! :-)

2 kommenttia:

 1. Tosi herkun näköinen salaatti! Salaatit on muutoinkin käteviä, niistä saa helposti valmistettua päivän toisen "raskaamman" aterian. Kun syö hyvän aamiaisen, täyttävän lounaan, iltalounaana voi sitten maistella aivan hyvin kevyempänä ateriana salaattia. Ja nuo pastat ja riisit tekee kyllä salaatista ihanan ruokaisan. ^_^

  Kandee kokeilla myös leipäjuustoa, tuoretta ruohosipulia ja chiliä salaatteihin.

  Muistatko sen ihanan valkosipuli-kinkkusalaatin, jota valmistit silloin siellä Pattijoen asunnossa muutaman kerran? Se oli jymyherkkua! Ehkä hitusen kaloripitoista, mutta voisihan siitäkin tehdä kevyemmän version. =) Jos täällä saa esittää toiveita niin olisin iloinen jos kokkailisit ko. salaattia ja laittaisit ohjeen tännekin että saisi itsekin joku ilta värkkäillä! =)

  VastaaPoista
 2. Tarkoittanet varmaan tätä salaattia:
  http://nitansapuskat.blogspot.com/2009/11/makaronisalaatti.html

  Tuota ainakin tapasin aina ennen tehdä, maistuis kyllä vieläkin tosi hyvälle :P~
  Leipäjuusto on ehdottomasti semmonen jota pitää vielä kokeilla!
  Ja salaatti on kätevä ottaa töihin evääksi, ei aina tarttis sieltä ostaa kalliista salaattibaarista :-D

  VastaaPoista