tiistai 10. elokuuta 2010

Elvytyspuhallus munakoisoilla

Huhuu herätkää henkiin sapuskat!
Kiireinen kesä on vaatinut veronsa eikä kokkailuille ja erilaisille kokeiluille ole jäänyt häävisti aikaa. Nyt kuitenkin kun häät ovat takana ja rouvistuminen on alkanut, päivitän tänne pari kesän aikana syntynyttä ateriaa. Ensimmäisenä testauksessa olivat viime kuussa munakoisot: mitä niistä saa aikaiseksi? Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta kyseisten koisojen parissa ja päätin tehdä jotain simppeliä ja täyttää ne. Ihan hauska makukokemus tämä kyllä oli :-) Ja ehkä yksi kummallisimmista kuvistani... Alkuperäinen ohje on Kotikokissa.













Täytetyt munakoisot
(kokeiluversiona tein vain yhden munakoison, pieni annos!)

1 munakoiso
1 sipuli
1/2 punainen paprika
öljyä
0,5 dl kasvislientä
n. 40 g juustoraastetta
suolaa
rosmariinia
mustapippuria

Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja ripottele pinnalle suolaa. Anna koison "itkeä" noin 15 minuuttia ja kuivaa sitten pinta paperilla.
Koverra hedelmäliha lusikan avulla ja pilko se. Silppua sipuli ja paprika.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista kasviksia siinä hetki. Lisää mausteet ja neste, hauduta.
Aseta munakoisot uunivuokaan, täytä ne ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti