sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Chorizo-vodkapasta

Sain pikkusiskolta joululahjaksi Sara La Fountainin uuden kirjan "Passion for food - Intohimona ruoka". Kirja on täynnä aivan ihania reseptejä ja kirjan sivut kuvineen ja fontteineen uppoavat minuun täysin! Himoittava opus. Kirjan reseptit on jaettu vuoden jokaiselle kuukaudelle, suora lainaus tulee tässä:
"Kirjassa käydään kaikki vuodenajat läpi - visuaalisesti. Jokainen luku on oma kuukautensa, ja kussakin kuukaudessa on vähintään kymmenen erilaista reseptiä sekä aiheeseen liittyvä kattausosio."
Suuren inspiraation vallassa päätin, että vuoden 2011 aikana toteutan tämän koko kirjan resepteineen. Että onhan mulla kokonainen kuukausi aikaa leipoa ja valmistaa kaikki nämä ihanuudet!

No, ei se ihan putkeen sitte mennytkään, se suunnitelma. Tammikuun aikana ehdin sitten käytännössä toteuttaa vain tämän pastareseptin - vaikka on mulle erääseen toiseen reseptiin jo ainekset kaapissa, se odottaa vain toteutustaan. Ongelmaksi muodostui se, että mulla on liian monta lähdettä joista löydän aina vain uusia ja ihania reseptejä, eikä aika riitä tähän kaikkeen. Enkä minä nyt silti ehdi joka päivä kokeilla jotain uutta, aika ja rahat eivät vain siihen piisaa vaikka se ideaali tilanne olisikin! :-) Onneksi tämä kirja ei katoa mihinkään, voinhan ottaa tästä vaikka kolmen tai viiden vuoden tavoitteen, että joka vuosi teen kussakin kuussa jotain. Tai sitten teen milloin mitäkin, eihän se nyt ole raamattuun kirjoitettu että näitä reseptejä saa tehdä vain tiettynä aikana, mutta ajatus oli vain niin huumaava.

Tämän pitkähkön selonteon jälkeen voisinkin siirtyä sitten itse ruokaan. Loistavaa ruokaa! Pasta oli ihanan tuhtia ja mausteista! Ohje on 2-4 henkilölle, me söimme tästä molemmat kaksi kertaa eli meillä riitti neljälle. Jätin itse vain mustat oliivit pois, sillä siinä on eräs raaka-aine jota en ole oppinut edes sietämään :-3







































2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkosipulia, raastettuna
1/4 dl vodkaa
2 rkl tomaattipyreetä
3 1/2 dl kermaa
250 g pastaa, keitettynä al dente
70 g chorizomakkaraa, suikaloituna
1 rkl kapriksia
(3 rkl mustia oliiveja)
1 rs kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria
sokeria
2 rkl basilikaa, silputtuna
parmesaanijuustoa

Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja lisää raastettu valkosipuli. Lisää vodka, tomaattipyree ja kerma. Anna kiehua noin 10 minuuttia niin, että alkoholi haihtuu.
Lisää keitetty pasta, chorizomakkarat, kaprikset ja halutessasi oliivit. Lisää lopuksi vielä kirsikkatomaatit ja anna niiden pehmetä hieman, noin 1-2 minuuttia. Mausta.
Koristele annos basilikalla ja parmesanilla.

2 kommenttia:

  1. Tää pasta vaikuttaa niin hyvältä :P Pitää joskus tehdä. Oli kiva huomata että oot postannut paljon uusia merkintöjä! :)

    VastaaPoista
  2. Heh, uusia ja uusia ;-)
    Tää pasta oli kyllä mainiota!

    VastaaPoista