tiistai 1. helmikuuta 2011

Mantelinmakuiset pallot

Voi miten kivaa, kun mullon uuessa kamerassani nyt näkyvillä kuvanottopäivä aina tuolla alanurkassa. Ei enää tartte muistella että millon on mitäki tehnyt! Niinkuin nämä pikkuleivät jotka olen siis tehnyt tammikuun toisena päivänä ;-) tänään otin kuvat mukaan tikulle ja painelin kotiin muokkaamaan niitä, kun iskällä on koneellansa armas ohjelma Photoshop. Lisää päivityksiä tulossa siis lähipäivinä!

Ohje on Ulla Svenskin kirjasta "Lempileivonnaiset". Pallerot olivat hyviä, mutta vielä parempia seuraavana päivänä! Tomusokeri jäi jotenkin tosi huonosti ja rumasti pintaan, mutta emme antaneet sen haitata vaan namistimme jokaisen palleron suihimme.


32 kpl 

200 g voita
1 kananmuna

1 rkl mantelilikööriä

5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelilastuja tai ½ dl mantelijauhetta

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

½ tl leivinjauhetta

tomusokeria koristeluun

Pehmitä voi ja sekoita kaikki aineet kerralla hyvin sekaisin. Vaivaa kiinteä massa, mantelilastut murenevat samalla pienemmäksi.

Pyöritä massa tangoksi ja jaa se 32 palaan. Pyöritä paloista pieniä palloja ja laita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista 175 asteessa 15 minuuttia, pallot jäävät päältä vaaleiksi. Ota pelti pois uunista, kun pikkuleivän pohja on hieman ruskistunut.

Kun pallot ovat jäähtyneet kunnolla, pyöritä ne tavallisessa- tai mansikkatomusokerissa.

2 kommenttia:

  1. Nam nam mitä palloja! <3 Näistä tulee talvi mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Heleppoja ja hyviä! :-) otin äitiltä ko. kirjan lainaan ku siellä on muitaki ihananolosia pikkuleipäohjeita!

    VastaaPoista