keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kaali-jauhelihagratiini

Tässä eräs ruoka, jonka tekemistä saatiin odottaa kauan. En muista millon löysin reseptin, toivottavasti se oli edes vuoden 2010 puolella eikä ennen sitä... No, aina hyvää ei kannata odottaa näin kauaa. Varsinkaan kun ei se ollut niin hyvää kuin toivoin :-D ! Tässä ollaan muuten nyt karpattu neljättä viikkoa enemmän ja vähemmän tiukasti, ja oon tehnyt ältsipaljon gratiineja. En edes oo viittinyt kuvata kaikkea kun periaate on aina sama - liha kypsäksi pannulla voissa, sekaan tuorejuustoa/kermaa ja uunivuokaan kasvisten päälle, juustokuorrute ja uuniin. Ja on aina muuten takuuhyvää! Ja tää on muuten tehty ennen karppauksen aloittamista...
Ehkä tässä olikin sitte mun makuun liikaa jotain - tomaattimurska. Sitä en gratiiniin oikeastaan kaipaa.
Ja tää on muuten taas sarjassamme rumat ruuat :-D siis kyllä tätä söi, ei tää mitenkään pahaa ollut mutta en tätä versiota toiste taida tehdä. Ohje on alunperin Pirkan.

Kaali-jauhelihagratiini
5-6 annosta




























Ainekset:
1 (n. 500 g) kukkakaali
1 (n. 400 g) parsakaali

Jauhelihakastike:
1 rs (400 g) naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
½ tlk (á 390 g) Pirkka valkosipuli-tomaattimurskaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa

Juustokastike:
2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
½ l maitoa
½ tl suolaa
2 dl (100 g) juustoraastetta

Pinnalle:
1 dl (50 g) juustoraastetta

Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä noin 5 minuuttia.
Hienonna sipuli ja kiehauta pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.

Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiinin kanssa halutessasi keitettyjä perunoita ja salaattia - meillä tämä syötiin tällaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti