torstai 17. maaliskuuta 2011

Samettinen kukkakaalikeitto

Vanhoja postauksia tulossa... :-)
Tää keitto oli ihanan pehmeää ja aromikasta. Suosittelen!





























Kukkakaalikeitto

1 kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli,silputtuna
2 valkosipulin kynttä, silputtuna
6 dl kasvislientä
3 dl maitoa
ripaus sahramia (mulla jäi tämä pois kun ei kaapissa ollut)
3 dl kermaa
ripaus currya
1-2 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
(tippa tryffeliöljyä)

Parmankinkkukierteet
1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
1 kananmuna
1 pkt (8 viipaletta) parmankinkkua

Valmista kierteet. Leikkaa sopivasti sulaneesta taikinasta ohuita suikaleita ja voitele ne kananmunalla. Kääri parmankinkkua suikaleiden ympäri ja kierrä suikaleet hieman kierteille. Paista uunissa kullanruskeiksi, 225-astetta 15-18 minuuttia.

Valmista keitto. Ota kukkakaalista kanta ja lehdet pois ja leikkaa kukinnot samankokoisiksi paloiksi ja laita hetkeksi sivuun. Laita kattilaan oliiviöljy, sipuli ja valkosipuli ja anna kuullottua. Lisää joukkoon kukkakaalin kukinnot, kasvisliemi, maito ja sahrami ja anna keittyä 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Lisää joukkoon kerma, curry ja loput mausteet ja anna keittyä hieman, jotta maut sekoittuvat. Tarjoile keitto parmankinkkukierteiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti