sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Juures-papuspagetti

On hauska sanoa ääneen papuspagetti! Papuspagetti... papuspagu!
Tätä sapuskaa oli tehtävä kovan lenssun aikana. Pikkukuumeissa ja tukkoisena ei tehnyt yhtään mieli karppiruokaa vaan tuttuja ja turvallisia hiilareita! On tässä muutenkin tullut lipsuiltua liikaa, olen sortunut ryminällä joulusuklaisiin ja monen sortin sokeriin...
Tämä pastaruoka tarjosi kuitenkin sitä, mitä siihen tilaan kaipasin: lämmintä ja maistuvaa lohtua, sekä ihania papuja! Pavut on hyvää :-)

Ohje on Ykkösbonuksen ruoka-liitteestä 10/2011


































4 annosta

250 g täysjyväspagettia
vettä, suolaa
2 rkl oliiviöljyä (itse skippasin tämän...)

Juuresraastekastike:
100 g palsternakkaa
100 g lanttua tai naurista
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
pippuria, yrttimaustesekoitusta
2½ dl ruokakermaa
1 prk (410/240 g) kidneypapuja
1 kevätsipuli

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Raasta kuoritut juurekset karkeaksi tai leikkaa ne tulitikkusuikaleiksi. Viipaloi sipuli.
Valuta loraus öljyä kasariin ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon, ripottele mausteet kasvisten päälle ja valuta ruokakerma ja kylmällä vedellä huuhdotut pavut kasariin. Hauduta 5-10 minuuttia.
Sekoita (oliiviöljyllä maustettu) spagetti joukkoon ja ripottele kevätsipulisilppu pinnalle.

2 kommenttia: