maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kantarelli-kastike ja kesäkurpitsapasta

Tänään syötiin taas hyvin! Kantarellit on hirmu kauniita sieniä, ikävä kyllä nämä oli vielä virolaisia, kotimaisia odotellessa. Kohta niitäkin on tarjolla enemmän :-)
Mun reseptit on nykyään mallia "suunnilleen", keittiössä tulee kokkailtua entistä enemmän oman pään mukaan ja mittaaminen on jäänyt minimiin. Tästä määrästä söi kaksi nälkäistä ja huomiselle jäi vielä työevästä mulle!



Joko kahdelle tai kolmelle hengelle :-)

120 g kantarelleja
120 g herkkusieniä
2 sipulia
2 dl ruokakermaa
reilu ruokalusikallinen creme fraichea
kanttarellifondia
mustapippuria
paistamiseen voita

Lisukkeeksi
pienehkö kesäkurpitsa/ruokailija
suolaa

Huuhdo kantarellit, pilko tarvittaessa. Heitä kuumalle pannulle ja paistele kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita, sipulisilppu sekä pilkotut herkkusienet. Paista keskikuumalla lämmöllä noin vartin ajan, kunnes sipulit ja sienet ovat kypsiä.
Mausta seos fondilla. Kaada sekaan ruokakerma ja anna keittyä kasaan sen aikaa kun valmistat kesäkurpitsat. Mausta kastike mustapippurilla, lisää tarpeen vaatiessa vielä fondia/soijaa/suolaa. Meillä riitti mausteeksi fondi ja pippuri sekä voista tullut suola. Loppuvaiheessa heitä vielä sekaan creme fraiche ja sekoita.

Pese kesäkurpitsat ja suikaloi kuorimaveitsellä/juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannu, sulata voinokare ja paista kurpitsoita noin viitisen minuuttia. Purutuntumaa saa jäädä. Mausta suolahippusella.

Kokoa annos ja ole hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti