torstai 29. elokuuta 2013

Aurinkotomaatti-fetakeitto

Jälleen Kasvisaskeleiden tahtiin! Keittoa. Maku hyvä, koostumus liru! Alkuperäisessä ohjeessa vettä kehoitettiin lorottamaan 8 dl. Musta tuntui, että puoletkin olisi riittänyt, joten kannattaa kokeilla vaikka sillä neljällä desillä ja sitten lisätä jos keitto tahtoo jäädä liian paksuksi.



1 sipuli
4 tomaattia
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
4 dl vettä (lisää jos tarvis)
1-2 dl kermaa tai kasvikermaa
3 dl fetaa tai paistettua tofua kuutioituna
kourallinen tuoretta basilikaa 
1-2 tl suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli, tomaatit ja valkosipuli.
Lämmitä öljy kattilassa ja hauduta sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä muutama minuutti. Lisää tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit ja vesi.
Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää lopuksi kerma, feta- tai tofukuutiot, basilika, suola ja pippuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti