torstai 22. elokuuta 2013

Pannumoussaka

Hämmensin itseäni eräs päivä! Etsin kuumeisesti tätä reseptiä blogistani mutta kas - en ollutkaan postannut sitä! Tein moussakaa muutaman kerran aikana jolloin karppailin ahkerammin. Olin muka tietoinen siitä, että sapuska löytyy arkistoistani, sillä se on niin hyvää. Alkuperäisen ohjeen (Karpin keittokirjasta) mukaan ruokaan tulee jauhelihaa, mutta nyt korkkasin soijarouhe-neitsyyteni ja tein ruoan siihen nojaten. Kyllä tätä söisi ihan kasvispitoisena ehkä mieluiten, jos jauhelihan/soijarouheen korvaisi vaikka sienillä ja kesäkurpitsakuutioilla?
Kokeile sinä kuitenkin millä aineella tykkäät, tämä on ollut ainakin meikäläisten pöydissä aina pidetty ruoka!


Neljä annosta

1 iso tai 2 pientä munakoisoa
500 g jauhelihaa/kasviskuutioita tai vastaava määrä soijarouhetta
2 sipulia
1 paprika
3 valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
100 g fetakuutioita
basilikaa
mustapippuria
suolaa
öljyä paistamiseen

Kuutioi munakoiso ja paloittele sipuli sekä valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla lähes savuavaksi ja ruskista munakoisokuutiot nopeasti. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki.
Lisää valitsemasi raaka-aine - jauheliha/soijarouhe ruskistettuna ja maustettuna taikka kasvikset. Lisää myös tomaattimurska ja hauduta kannen alla noin 10  minuuttia. Lisää lopuksi fetakuutiot ja kuumenna nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti