tiistai 20. elokuuta 2013

Viimeisimpiä kalansaaliita

Tähän väliin tämmöinen kollaasi arkipäivän aterioista. Aika usein tulee syötyä kalaa salaatin taikka vihannesten kanssa, ja vaikka kuva onkin kiva napata muistoksi, reseptiikassa ei ole oikeastaan mitään mainitsemisen arvoista :-D Useimmiten paistan kalat pannulla voissa ja maustan suolalla + tillillä/sitruunapippurilla, lisukkeena mitä kasvista milloinkin löytyy.

Paistettua kuhaa, katkarapu-avokadokastiketta ja lämpimiä kasviksia

Tässä kuhafileet pötköttelevät katkarapu-avokadokastikkeen suojissa, mikä onkin tämän postauksen ainoa resepti :-) Ohje on peräisin Pro Kalan reseptilehtisestä. Kastike kannattaa valmistaa ennen kalan kypsentämistä ja laittaa se jääkaappiin maustumaan. Toimi näin...

150 g kuorittuja katkarapuja
1 kypsä avokado
1-1½ dl kermaviiliä tai ranskankermaa
1-2 valkosipulinkynttä puserrettuna
tilkka sitruuna- tai limemehua
pätkä silputtua chiliä tai chilijauhetta maun mukaan
noin 2 rkl hienonnettua korianteria, persiljaa tai tilliä

Jätä vajaa puolet katkaravuista kokonaisiksi ja hakkaa loput pieneksi.
Halkaise avokado, poista siemen ja koverra hedelmäliha ruokalusikassa kuoren puolikkaasta. Kuutioi tai soseuta avokado.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoile!

Paistettua nieriäfilettä, tuoresalaattia ja tartar-kastiketta

Paistettua taimenfilettä ja papu-vihanneswokkia

Tämmöisen aterian jälkeen on aina kevyt mutta tyytyväinen olo. Kala on aina hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti