maanantai 5. elokuuta 2013

Raparperi-hedelmäsose

Miksi musta raparperi on vaikea kirjottaa koneella? :-D
Yksi annos päätyi tähän ihanaan ja kauniiseen ja söpöön soseeseen! Löysin reseptejä googletellessani Dansukkerin sivuilta monta hyvänoloista ohjetta, ja tähän silmäni takertuivat.
Soseesta tuli nättiä! Kiivinsiemenet tekee ulkonäköön paljon :-) tähän mennessä tätä on tullut syötyä turkkijugun kanssa, oon pohtinut että käviskö tämä kääretortun sisään vai onko jopa liian makeaa siihen. Melko sokerinen ja makea maku!

Ainekset kattilassa!
n. 2 litraa

500 g vihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
500 g kiiviä kuorittuna ja pilkottuna
500 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1-1,5 dl vettä
1-2 kanelitankoa
1 limen raastettu kuori ja mehu
750 g (9 dl) hillosokeria

Sekoita ainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10  minuuttia. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja soseuta seos.
Lisää hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Aamupalalla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti