Yksi annos päätyi tähän ihanaan ja kauniiseen ja söpöön soseeseen! Löysin reseptejä googletellessani Dansukkerin sivuilta monta hyvänoloista ohjetta, ja tähän silmäni takertuivat.
Soseesta tuli nättiä! Kiivinsiemenet tekee ulkonäköön paljon :-) tähän mennessä tätä on tullut syötyä turkkijugun kanssa, oon pohtinut että käviskö tämä kääretortun sisään vai onko jopa liian makeaa siihen. Melko sokerinen ja makea maku!
Ainekset kattilassa! |
500 g vihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
500 g kiiviä kuorittuna ja pilkottuna
500 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1-1,5 dl vettä
1-2 kanelitankoa
1 limen raastettu kuori ja mehu
750 g (9 dl) hillosokeria
Sekoita ainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja soseuta seos.
Lisää hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Aamupalalla :-) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti