maanantai 19. elokuuta 2013

Riisi-kukkakaalisalaatti

Oon päässyt tutustumaan Tuija Ruuskan kirjoittamaan kirjaan "Kasvisaskeleet". Kirjassa on paljon reseptejä joita on saatava kokeilla! Ensimmäisenä keittiöön tiensä löysi tämä hauska ja maukas salaatti. Paahdetut maapähkinät oli hyviä ja salaatissa oli mukavasti rakennetta ^_^
Salaatin kaveriksi poikakaveri pyöräytti chapati-leipiä tämän sivuston ohjeistuksella.


5 dl keitettyä riisiä (2 dl raakaa)
n. 300 g tuoretta tai pakastettua kukkakaalia
2 dl maapähkinöitä

Kastike:
½ dl öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1-3 murskattua valkosipulinkynttä (meillä oli 3 ja maistui ihanasti!)
1/4 dl sitruuna- tai limemehua
1-2 tl suolaa
mustapippuria
kourallinen ruohosipulia tai sipulin varsia

Keitä riisi irtonaiseksi. Irrota kukkakaalin kukinnot ja höyrytä tai keitä ne kovan kypsiksi, noin viisi minuuttia, ja jäähdytä. Paahda maapähkinöitä kuumalla pannulla ilman rasvaa 4-5 minuuttia.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita kastike salaattiaineksiin ja anna maustua jonkin aikaa.
Minusta salaatin maku pääsi oikeuksiinsa kun söimme sen hetken päästä haalenana :-) kylmänä maut eivät erottuneet enää niin paljoa toisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti