tiistai 29. lokakuuta 2013

Hernepihvisuositus!

Tässäpä iloksenne postaus joka ei juuri reseptejä sisällä! No, kerrottakoon että viime aikona on tullut tehtyä kuvassakin esiintyviä lanttu- ja bataattiranskiksia, sillä ne on niin hyviä. En vain ole löytänyt vielä keinoa saada ranskiksiin rapeaa pintaa, uppopaistamista en ole kokeillut. Mutta niiden ohjeen voin tässä jakaa.

Ostettiin viikonloppuna uusia Apetitin hernepihvejä, jotka sopivatkin somasti aterian täydentäjäksi! Otin annoksesta kuvan ja ajattelin tehdä uuden kategorian blogiini, suosituksia nääs :-) joskus pitää löytää kaupasta jotain valmista ja nopeaa syötävää, ja itse ainakin nirsoilen melko rajusti einesten ja valmisteiden suuntaan. Useimmat löydöt taitavat löytyä omalla kohdallani juurikin pakastealtaasta, kuten tämäkin.


Bataatti- ja lantturanskikset

tuoretta bataattia
tuoretta lanttua
öljyä
korppujauhoja
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta...

Kuori bataatti ja lanttu ja leikkaa reiluiksi lankuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta vesi pois. Sekoita ruokaöljyn joukkoon reilusti mausteita ja korppujauhot. Kippaa esikypsennetyt ranskikset mausteöljyn sekaan ja sekoita kauttaaltaan. Paista uunissa 250-asteessa 30-40 minuuttia.

Ja tänne loppuun täytyy tehdä tunnustus! Pysyin tiukkana kuun puoleen väliin mutta sitten minä menin ja sorruin. Söin sushia kalalla sekä kalamarkkoinoilta ostettua savusiikaa... ja nyt sunnuntaina paistettiin turskaa! No, vaikka aluksi ajattelinkin olla täysin kalattomana haasteen takia, olenpa kuitenkin onnistunut vähentämään kalan syöntiä täksi aikaa. Nyt olen syönyt kuukaudessa sen verran mitä ennen viikossa :-P
Aion kyllä ottaa pian pakkasesta nieriää ja ahventa sulamaan, mutta ehkä kalanikäväni ei kuitenkaan kasvanut niin isoksi kuin mitä odotin. Tietenkin sekin helpottaa kun en enää ole päivittäin töissä kalojen parissa, sillä siellähän himo pysyi korkealla koko ajan! Mutta kyllä kasvisruoka-maailma on niin värikäs ja monipuolinen että siellä viihtyy ilman ongelmia :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti