maanantai 28. lokakuuta 2013

Lämmin kikhernesalaatti

Voihan nokka, nyt mää innoistuin näistä karpeista kasvisaterioista! Ennen tuli kokkailtua noita lihapuolen juttuja, nyt tuntuu että on ihan uusilla vesillä :-)
Ohjeen mukaan tämä salaatti on lisuke taikka kasvisateria ja määrällisesti neljälle. Me syötiin tämä kahteen pekkaan pääruokana ja oli ihan sopiva määrä. Seuraksi voi halutessaan valmistaa esimerkiksi jogurttikastiketta, minä silppusin rucolaa creme fraichen sekaan. Pehmensi hieman tulisuutta sillä chiliä tuli nakattua enemmän kuin ohjeessa kehotettiin ;-) tässä kuitenkin alkuperäinen resepti!


230 g (1 tölkki) kikherneitä
200 g tuoreita herkkusieniä
3 tomaattia
2 rkl öljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
2 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
50 g rucolaa

Valuta kikherneet. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli.
Kuullota ensin sipuleita ja murskattua valkosipulia pannulla öljyssä, lisää sitten herkkusienet. Jatka kuullottamista tovi ja lisää loput ainekset ja mausteet. Paista kunnes rakenne on sinulle mieluinen, minä halusin tomaatit pehmeämmiksi joten paistoin kymmenisen minuuttia - vartin ajan. Tarkista maku ja sekoita rucola paistoksen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti