maanantai 7. lokakuuta 2013

Korvapuustit

Täällä oltiin kuulkaas ihan ajan hermolla viime perjantaina 4.10.2013 kun vietetiin Kansainvälistä Korvapuustipäivää! Postaus kuvineen oli jo matkalla blogiin ja olin tovin rupatellut puustikuulumisiani, kunnes tuli äkkilähtö anoppilaan. Meille syntyi perjantain ja lauantain välisenä yönä pieni karvainen perheenlisä, Penni-vauvva!

Pienet kullanmurut!
Ehdin alkuperäissuunnitelmani mukaan harmittelemaan sitä, että tänä vuonna korvapuusteillaan vain itseni ja poikaystävän voimin, sillä mielestäni juuri mikään ei ole mieltä lämmittävämpi vieminen kuin lämmin, vastaleivottu pulla. Viime syksynä toimitin leipomuksiani niin omalle kuin äitinikin työpaikalle. No, sekin asia korjantui äkkilähtömme myötä! Sain juuri puustit uunista kun pitikin jo lähteä matkaan. Pullat kulhoon, liinat päälle ja nokka kohti vauvatapahtumaa! Täten sainkin viemisiä niin omalle kuin kullannuppusenikin perheelle ^_^

Tämä korvapuustiohje olisi kuulunut kyllä jakaa kanssanne jo aiemminkin, oon muutaman viime vuoden leiponut vain tämän Kinuskikissan reseptin mukaisesti. Leivoin tällä kertaa hieman normaalimpia isompia pullia, ja kunnollisen kohotuksen ja koon myötä lopputulos oli hurmaavan pehmeä ja muhkea! Ikävä kyllä sitä ihanuutta eivät muut todistaneet sillä kuumat puustit painuivat hieman lituskaisiksi jouduttuaan kulhoon läjään. Maku ei silti kärsinyt :-)

Tuoksun melkein tuntee :>

Taikina:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Heitä mukaan sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.

Täyte:
150 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
kardemummaa

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Täytteen määrä on tässä ilmoitettu koko satsille, eli puolita määrät kun käsittelet yhtä puolikasta kerrallaan!
Pehmennä voita hetki, jotta se on helppo levittää. Sivele se taikinalevyn pinnalle ja ripottele kaikki mausteet päälle.
Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa makusi mukaisia paloja, itse leikkaan sivut viistoon \ / ja noin viiden sentin levyisiä taikinapaloja. Huomioi että saumakohta jää alapuolelle.
Paina halutessasi pikkusormilla painauma pullaan pituussuunnassa.
Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla noin 10 min. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

...ja tän parempaa korvapuusteista ei varmaan voi ees saada :> 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti