keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Porkkanaletut

Tänään tehtiin porkkanalettuja, huomenna pinaatin vuoro!
No, ei ehkä tähän hätään paistella pinaattilettuja mutta niitä tehdään kyllä seuraavaksi. Jännää että jättämällä lettutaikinasta sokerin pois ja lisäämällä sinne jotain terveellistä sekaan, saa aikaiseksi tunteen "oi että nämä onkin terveellisiä hmmmhmmh namnam!"
Ja todella hyviä :> syötiin näitä ihan tällaisenaan sekä turkkijugurtti-nokareen kanssa. Kokeilkaa ihmeessä! Ohjeen pariin löysin googlen kautta, kävin kylässä Hyväntuulen keittiössä.


Taikinasta paistoimme lettupannulla 9 kpl hieman pienempiä ohukaisia

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
3 dl porkkanaraastetta (kolme keskikokoista porkkanaa)

Paistamiseen voita

Sekoita vispilällä munat ja maito, lisää muut ainekset ja anna turvota puolisen tuntia. Paista pannulla voinokareen kera rapeareunaisia ohukaisia. Jos et mittaa taikinaa pannulle niin paljoa että se yltää pannun reunoihin saakka, saat aikaiseksi rapsakat (joskin letun pyöreä muoto kärsii) reunat. Ja nehän ovat tunnetusti paras osa letusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti