maanantai 25. marraskuuta 2013

Parsakaalisalaatti

Ystäväni teki tätä salaattia kerran illanistujaisiimme. Oli niin hyvää että piti tehä omakin versio, tosin pienin muutoksin. Vaihdoin alkuperäisen valkosipulikastikkeen pestoon, sillä Lidlissä myydään tosi hyvää tuorepestoa euron purkki :-) mainos mainos... Salaatissa on ihanasti erilaisia tekstuureja: on kovaa, pehmeää, rapsakkaa, lämmintä ja kylmää. Niin hyvää että pakko tehä tällä viikolla uudestaan, kaapissa on onneksi yksi parsakaali sekä pestopurkki!
Ainesten mittasuhteita voit vapaasti muunnella, itse tein tällaisella kokoonpanolla:


1 pienehkö jäävuorisalaatti tai puolet isosta
1 parsakaali
1 purkki Lidlin tuorepestoa
reilu kourallinen suolapähkinöitä
100 g fetajuustoa

Leikkaa jäävuorisalaatti pohjaksi. Levitä päälle pestokastike ja sekoita hieman.
Leikkaa parsakaalen kukinnot ja keitä suolavedessä noin viisi minuuttia. Kaada keitinvesi pois.
Kippaa parsakaalet salaatin päälle ja lisää fetajuustot sekä suolapähkinät. Salaatti on valmis nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti