lauantai 21. joulukuuta 2013

Luumujuustokakku

Lisää synttäritarjottavia! Tämä Kotivinkin luumujuustokakku on näyttäytynyt mun pöydässäni jo useamman kerran useamman vuoden ajan. Jälleen yksi ihmettelyn aihe, miksen ole blogannut tätä? Onneksi vieläkään ei ole myöhäistä!


Pohja

175 g kaurakeksejä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
75 g voita

Murskaa keksit ja lisää joukkoon mausteet sekä sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
1 prk (300 g) luumumarmeladia
2 dl kuohukermaa
2 rkl vahvaa kahvia tai sitruunamehua
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja marmeladi. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kuumenna neste kattilassa, purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata nesteeseen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tasoita täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä yön yli.
Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla luumuilla, kanelitangoilla ja tähtianiksilla. Sihtaa vielä päälle hieman kanelia.

Tämän postauksen myötä lähdenkin valmistelemaan ja viettämään joulua. Ensimmäiseksi menen ja valmistan tällaisen kakun uudestaan anoppilaan joululahjaviemisiksi! Edessä on myös paketointia ja viimeisten lahjojen askartelua ennen huomista lähtöä maalle päin. Kiireinen ilta siis tiedossa :-)

Oikein ihanaa, rauhallista ja ennenkaikkea herkullista joulua teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti