sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kampasimpukat ja porkkanarisotto

Citymarketin kalatiski veti mua puoleensa magneetin lailla kun näin siellä kampasimpukoita! Taas on toteutettu yksi kokkaus jota olen vuosia aikonut. Kampasimpukoita myydään myös pakasteena, pitää joskus kokeilla niistäkin valmistaa.
Tänään päätettiin yksinkertaisesti paistaa simpukat pannulla ja tehdä kaveriksi risottoa. Porkkanarisotto oli oikein ihanan aurinkoisen ja energisen näköistäkin! Kun tää pimeä talvi alkaa helpottaa, tekee mieli nähdä ja syödä kaikkea oikein värikylläistä ja ihanaa :-)

Risoton ohje on hyvin perusohje, lisänä vain porkkanaa sekä ripaus sahramia.



Porkkanarisotto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
2 isohkoa porkkanaa
1 dl kuohukermaa 
(itse käytin nyt 1 dl ruokakermaa, kun ei ollut muuta, ja hyvin toimi!)
1 dl raastettua parmesaania
voita
ripaus sahramia
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja tee esim. perunasurvimella karkeaa porkkanamuusia.
Pilko sipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää sipulit ja kuullota tovi. Lisää joukkoon riisinjyvät ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada mukaan valkoviini ja hämmentele kunnes neste on imeytynyt. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina edellisen kauhallisen imeydyttyä. Sekoittele risottomassaa koko valmistamisen ajan. Tarkista loppuvaiheessa riisin sopiva kypsyys maistelemalla.
Lisää porkkanat, kerma sekä parmesaaniraaste sekä reilu nokare voita. Mausta sahramilla ja suolalla, kuumenna.

Kampasimpukat

Kuivaa kampasimpukoiden pinta talouspaperilla. Kuumenna pannu, sulata sille voinpalanen ja paista kampasimpukat molemmin puolin. Pienemmille riittää minuutti/puoli, näitä hieman isompia paistoin 2 min/puoli. Kampasimpukat saavat jäädä meheviksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.



Kynttilä onkin odottanut sopivan ruoan kylkeen pääsemistä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti