maanantai 24. maaliskuuta 2014

Lohi-tofupiirakka

Tähän piirakkaan sain innostuksen jääkaapista löytyneistä pienistä ruuanjämistä ja -palasista. Mun mielestä tähteistä/käyttämättä jääneistä tarvikkeista on kiva kokkailla, sillä ikinä ei tiedä mihin lopputulokseen tullaan :-D Käytin tähän perusideaksi Yhteishyvän kasvispiiraan ohjetta. Harmikseni meillä oli kaapissa kiinteämpää tofua, ja kun surautin siitä piiraanpäällisen, tulos oli melkoisen kiinteän murumainen. Tofu ei käyttäytynyt toiveideni mukaisesti eikä näin ollen sulanut ja levinnyt päälle vaan jäi juuri sellaiseksi kuin sen haarukoin. Mutta joskus kokeilen vielä tuollaista pehmeää tofua!


Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

Täyte:
sipuli
paistettua lohta
palaset palsternakkaa, selleriä, 
porkkanaa sekä kesäkurpitsaa
1 pkt (250 g) tofua
öljyä
kuivattuja yrttejä
suolaa
tuoretta tilliä

Sekoita pehmeä rasva sekä kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi ja siirrä kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko juurekset ja kuullottele pannulla öljyssä. Lisää sekaan lohi sekä tuoretta tilliä.
Sekoita tofu tasaiseksi vatkaimella, lisää suolaa sekä yrttejä. Minä laitoin oreganoa ja basilikaa.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Levitä lohi-kasvisseos pohjan päälle ja tofu päällimmäiseksi. Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti