tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ihana valkosuklaapannacotta

Tovi sitten vietettiin poikaystävän synttäreitä hyvissä merkeissä. Syötiin.
Käytiin illallistamassa Oululaisessa Sukhotai-ravintolassa ja kotona jälkkärinä ootti pannacotta :-)
Pannacotta on ihastuttavan helppotekoinen ja niin pehmeä ja makea ja juuri sopivan kirpeä vadelma-kuorrutteen ansiosta!
Ohje on Pirkan. Annoksia tulee viisi.


2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g Fazerin valkoista sitruuna-leivontasuklaata
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vaniljasokeria

Vadelmakastike:

200 g pakastevadelmia
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria

Aloita valmistaminen pannacotasta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Paloittele suklaa kattilaan, sekoita tasaiseksi.
Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen jugurtti ja vaniljasokeri. Jaa seos annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia ennen tarjoilua.

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 3 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
Annostele kastike jälkiruokien päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti