Käytiin illallistamassa Oululaisessa Sukhotai-ravintolassa ja kotona jälkkärinä ootti pannacotta :-)
Pannacotta on ihastuttavan helppotekoinen ja niin pehmeä ja makea ja juuri sopivan kirpeä vadelma-kuorrutteen ansiosta!
Ohje on Pirkan. Annoksia tulee viisi.
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g Fazerin valkoista sitruuna-leivontasuklaata
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vaniljasokeria
Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
Kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Paloittele suklaa kattilaan, sekoita tasaiseksi.
Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen jugurtti ja vaniljasokeri. Jaa seos annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia ennen tarjoilua.
Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 3 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
Annostele kastike jälkiruokien päälle ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti