sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Suklaa-banaanikääretorttu

Voivoi! Meinasi suklaakermapurkki päästä vanhaksi! Pakkohan se oli pelastaa eli tortun rullaamiseen :-)


Pohja:

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munia tovi. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja jäykkää.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon siivilän läpi varovasti käännellen.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kumoa pohja jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistoleivinpaperi.

Täyte:

1 prk Valion suklaakermaa
3 pientä kypsää banaania

Vatkaa kerma. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Siivuta päälle banaanit ja rullaa torttu leveyssuunnassa. Jätä saumapuoli alaspäin ja anna vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen leikkaamista.
Torttu senkus paranee päivä päivältä banaanin maun voimiestuessa! Meillä viimeinen pala syötiin kaksi päivää leipomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti