tiistai 22. huhtikuuta 2014

Avokadopasta tuorepastasta


Kerran koitti ihana sunnuntai, jona Joonakseni keksi tehdä itse pastaa. Avokadopasta oli suunnitelmissamme jo valmiiksi, mutta kyllä nautinto kasvoi heti ainakin kaksinkertaiseksi loistavan pastan myötä ^_^ Hulluilta päiviltä piti ostaa pastakone, joten kohta upotan teidät samaan ihanaan hiilaripilveen!



Avokadokastike neljälle:

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa & mustapippuria
oliiviöljyä
kourallinen taikka pari basilikaa
2 dl raastettua parmesaania (tai toinen desi raastettua pecorinoa, jos sitä kaupastasi löytyy)

Voit valmistaa kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, josta tarjoilet ruoan.
Pilko valkosipuli hienoksi. Pilko chili ja poista siemenet. Laita kulhoon ja purista mukaan limen mehu. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaaputa hedelmäliha lusikalla kulhoon. Hienonna basilika ja raasta juusto. Lisää ne oliiviöljyn sekä suolan pippurin kanssa kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja maista että suolaa on riittävästi. Kastikkeessa saa olla reilusti makua jotta ruoasta ei tule mautonta!

Keitä pasta al dente: tuorepasta 2-4 minuuttia, kuivapasta noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta.
Pastavesi saa olla suolaista kuin merivesi. Ota talteen vajaa desi keitinvettä, valuta pasta lävikössä.

Kaada keitinvesi kastikkeen sekaan ja pyörittele pasta mukaan. Raasta vielä päälle hieman parmesaania ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti