tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tuorepastan perusohje

3-4 annosta

n. 4 1/2 dl durumvehnäjauhoja
n. 1 1/2-2 dl vettä TAI 3-4 munaa
2-3 tl öljyä
0,5 tl suolaa

Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon listätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 minuuttia kimmoisaksi. Mikäli muotoilet pastan käsin, anna sen levätä tässä vaiheessa peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltava taikina on heti valmis jatkokäsiteltäväksi.

Käsittely ilman pastakonetta: Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Taita kaksin-kolminkerroin ja kauli useamman kerran, jotta saat taikinaan kestävää rakennetta. Taikinapyörällä voit ajella taikinan nauhoiksi tai pienillä muoteillä voit painella kuvioita. Vaihtoehtoisesti tee lasagnelevyjä!
Mikäli käsittelet taikinaa pastakoneella, pääset kaulitsemisen vaivasta. Jaa taikina neljään osaan ja aja taikina telojen läpi 3-4 kertaa, taittele taikinaa kaksin-kolminkerroin välissä. Pastakoneen telojen väliä siirtämällä voit valita pastalevyn paksuuden.
Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti