sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Aurajuustoinen pasta

Kuun alkuvaihteessa vietettiin vuosipäivää :-) päivällä käytiin burgereilla ja illalla väsäiltiin yhdessä tuorepastaa, joka nautittiin oikein kermaisen ja homejuustoisen kastikkeen kera.
Ideaa pastalle etsittiin Otavan Pastat-kirjasta, tämä on hieman oma sovelluksemme lampaanmaitojuusto-pastasta.




Nippu kevätsipulia
1 sitruuna
150 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
 1 rkl voita
(suolaa)

Leikkaa kevätsipuleista puolet pitkittäin kapeiksi suikaleiksi ja puolet renkaiksi. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja halkaise. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puoli ohuiksi siivuiksi.
Sulata voi pannulla ja hauduta kevätsipulisuikaleita tovi. Murenna juusto isoiksi palasiksi. Jätä hieman juustoa sivuun annoksen koristelua varten. Soseuta muu juusto, kerma ja puristettu sitruunanmehu sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää seos pannulle sipuleiden sekaan ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaa.
Et välttämättä tarvitse kastikkeeseen lisää suolaa, mikäli käytät suolaista homejuustoa. Tarkista maku ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan. Koristele sipulirenkailla, sitruunasiivuilla ja juustomuruilla.

2 kommenttia:

  1. Luin ohjeesta että NITAN kevätsipulia! ^_^ Ja muistin ne sun ja Tiinan parvekekasvatukset... ;)
    Näppärän oloinen kastike, menee testaukseen!

    VastaaPoista
  2. mää annan kaiken kyseenalaisen kunnian entisestä parvekkeesta Tiinalle :-D

    VastaaPoista