perjantai 20. kesäkuuta 2014

Bataatti-varhaisperuna-fetasalaatti

Juhannus on täällä!
Me aloteltiin eilen jussin viettäminen kaveriporukalla. Grillaattiin ja syötiin ja juotiin hyvin :-) Pöydästä löytyi kahta eri salaattia, joista toinen oli käsialaani ja sen nyt postaan, sekä grillattuja aurajuustotäytteisiä herkkusieniä (aijjaijjai...), grillijuustoa plus kesäkurpitsakiekkoja. Kesäruokailu on ihan parasta! Tänään vaihdetaan toiseen osoitteeseen mutta ohjelma on onneksi samanlainen ;-) tälle päivää oon tehnyt mansikka-marianne-juustokakun, koitan kovasti ehtiä kirjoitella senkin reseptin viikonlopun aikana ylös, samoin leipomani saaristolaisleivän... juhannuksen jälkeen tiistaina meidän nokat kääntyy kohti Unkaria ja useamman viikon ulkomaanmatkailua, joten radiohiljaisuutta on odotettavissa. Teen parhaani että saan julkaistua ennen sitä osan juhannusherkuista :-)

Tämän salaatin alkuperäinen ohje oli uusimmasta Yhteishyvän ruoka-lehdestä. Sovelsin sitä hieman, esimerkiksi lisäämällä uusia perunoita. Salaatti oli älyttömän hyvää ja sai mojovasti kehuja!


n. 400 g bataattia (mitä pienempiä, sen parempia!)
n. 400 g uusia perunoita (sama homma)
3 pientä kevätsipulia
1 rk rucola
2 rkl fetajuuston öljyä
mustapippuria
1 prk fetajuustoa öljyssä
loraus sitruunamehua

Kuori bataatit ja leikkaa ohuehkoiksi, noin puolen sentin viipaleiksi. Kaada kulhoon fetajuustopurkista öljyä ja pyörittele bataattiviipaleet niin että ne maustuvat joka puolelta. Paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Keitä uudet perunat napakoiksi. Jos perunasi ovat oikein pieniä ja sieviä, voit jättää ne salaattiin kokonaisina.
Pilko sipulit. Revi rucola. Sekoita hieman jäähtyneet perunat sekä bataatit kaikkien ainesten kanssa sekaisin. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.


Mukavaa, turvallista ja herkullista juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti