torstai 14. elokuuta 2014

Kaali-kookospata

Martan kasviskeittiö on kiva, simppeleitä reseptejä sisäänsä ahmaissut opus. Tämä kaaliruoka on sieltä lähtöisin, kookoksella sai oikein muhevaa makua lautaselle. Ja oli heleppo ja nopia tehä! Ainoastaan korianteria ei kotoa löytynyt, mutta antaisi oman säväyksensä sekin.


Neljä annosta

n. 500 g parsakaalta
400 g keräkaalta
3 rkl öljyä
1-2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 punainen chili / hyvää chilisoosia
1-2 tl juustokuminaa
½ dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
½ limetin mehu / 2 rkl sitruunan mehua
(tuoretta korianteria)

Irrota parsakaalin kukinnot. Leikka parsakaalin varret ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi kaali.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto. Kuumenna öljy kattilassa taikka kasarissa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.
Lisää kattilaan parsakaalit sekä kaalisuikaleet. Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapsakan kypsiä ja parsakaalin kukinnot kauniin vihertäviä. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla, limen mehulla ja halutessasi korianterilla.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, tämä kuulostaa hyvältä - kookos nyt vaan sopii melkein kaikkeen - ja samaten kiitos blogivinkistä JA mielenkiintoisesta blogista! :) Aina kiva löytää samanhenkisiä kokkailijoita ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vastavierailusta :-) !

    VastaaPoista