maanantai 1. syyskuuta 2014

Mehukas omenapiirakka

Syksy ja leipomisen ihanuus! Tässä viime viikolla leipastu omppupiirakka, kohta postaan iloksenne tänään leipomani mustikkapiirakan... ei tässä paljoa naurata onneton yritykseni kirjata syömisiä ruokapäiväkirjaan, kun tekee vain mieli leipoa ja leipoa. Johtuisiko tämä siitä että en koko kesänä saanut tuoreista mansikoista tehtyä mansikkakakku? Mikä vääryys! Kompensoin tätä murhenäytelmää luultavasti ensi kesään asti.

Ohjeen löysin googlailemalla Kotikokin sivuilta. Muutoin täysin sama, mutta sokerin vaihdoin fariinisokeriin. Ehkä sitä fariinisokeria tuli ripoteltua turhan ronskilla kädellä, oli älyttömän makea satsi... :-)


Pyöreä piirakkavuoka

200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 omenaa (kuorittuna) paloiteltuna
fariinisokeria sekä kanelia

Sulata rasva ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa. Itse käytin käsivispilää ja hyvin pelasi.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Ota kahvikupillinen taikinaa sivuun pinnalle ripottelua varten.
Lisää taikinan joukkoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeria. Sekoita reippahasti tasaiseksi. Taikina saa jäädäkin notkeaksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Ripsi päälle mukavasti fariinisokeria sekä kanelia. Lopuksi murustele sivuun nostamasi taikina päällimmäiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa vaniljajäätelön taikka -kastikkeen kanssa.
Oooooh, ihanaa ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti