Kuvaa katsoessa meinaa kyllä nauru päästä, sillä tämä piirakka oli ennemminkin pizza - vaiko pizzakka - pohjan jäädessä ohuen ohueksi.
Maku kuitenkin ratkaisi, ja maku oli hyvä! Resepti on Kodin Kuvalehdestä 14-15/2014. Ohjeessa kehotetaan tekemään piirakka 24-26 senttiseen piirakkavuokaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan juurikin 24 cm, mutta olen sitä mieltä, että jos omistaa pienemmän vuoan ja haluaa tehdä hieman paksumpipohjaisen piirakan, kannattaa taputella taikina esim. 20-22 sentin suuruisen vuoan pohjalle. Mun olisi aiheellista käyä hieman vuoka- ja leivonnaistarvikeostoksilla... Tai sitten olla kilttinä ja ootella joulua vain? (Tänään on muuten 101 yötä aattoon!!)
10-12 palaa
Muropohja:
100 g voita
½ dl sokeria
n. 2 dl vehnäjauhoja
Päälle:
3 dl tuoreita mustikoita
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat pohjalle.
Sekoita kermaviiliin muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Syä poijes.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti