sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Mustikkapiirakka

Hellurei ja tulkoon heti toinen piirakka-postaus edellisen perään :-)
Kuvaa katsoessa meinaa kyllä nauru päästä, sillä tämä piirakka oli ennemminkin pizza - vaiko pizzakka - pohjan jäädessä ohuen ohueksi.
Maku kuitenkin ratkaisi, ja maku oli hyvä! Resepti on Kodin Kuvalehdestä 14-15/2014. Ohjeessa kehotetaan tekemään piirakka 24-26 senttiseen piirakkavuokaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan juurikin 24 cm, mutta olen sitä mieltä, että jos omistaa pienemmän vuoan ja haluaa tehdä hieman paksumpipohjaisen piirakan, kannattaa taputella taikina esim. 20-22 sentin suuruisen vuoan pohjalle. Mun olisi aiheellista käyä hieman vuoka- ja leivonnaistarvikeostoksilla... Tai sitten olla kilttinä ja ootella joulua vain? (Tänään on muuten 101 yötä aattoon!!)


10-12 palaa

Muropohja:
100 g voita
½ dl sokeria
n. 2 dl vehnäjauhoja

Päälle:
3 dl tuoreita mustikoita
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina ohuelti halkaisijaltaan 24-26 (taikka pienempään!) cm suuruisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat pohjalle.
Sekoita kermaviiliin muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Syä poijes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti