tiistai 25. marraskuuta 2014

Töltött paprika - unkarilaiset täytetyt paprikat

Viimekesäinen reissu Unkariin jätti lämpimät muistot ja hirmuisen hingun päästä uudestaan tuohon ihanaan maahan matkailemaan ♥ Pieni pala Unkaria saapui lautasillemme illallisella: halusin erään stressipäivän jälkeen rentoutua, joten laitoin kotimaiset joululaulut soimaan, väsäsin kreikkalaisen salaatin ja kyhäsin kattilaan porisemaan paprikoita unkarilaiseen tyyliin. Oikea fuusiokeittiön riemuvoitto!
Googlettelin tovin paprikoiden reseptiä ja päädyin hieman sovellettuun reseptiin. Voit käyttää myös riisiä täytteeseen, minä päädyin kokeilunhaluissani spelttiryyneihin. Pavut voi myös vaihtaa esimerkiksi soijarouheeseen, lihaihmiset voivat tehdä tätä myös jauhelihasta.
Täytteen ainekset sekoitetaan raakana, riisi/speltti kypsentyy paprikoiden kiehuessa.


Kolme isompaa taikka neljä pienempää paprikaa

1 tlk isoja, valkoisia papuja
1 dl spelttiryynejä
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
paprikatahnaa
chilitahnaa
kuivattuja yrttejä
tomaattipyreetä

vettä + öljyä + tomaattipyreetä + sokeria + suolaa

Valmista täyte. Sekoita kulhossa pavut, speltti ja sipulisilppu. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta täyte reilulla kädellä kuivamausteilla, tahnoilla sekä pyreellä.

Leikkaa paprikoista hatut irti. Leikkaa sisältä siemet sekä valkoiset osat pois. Koverra lakit sisäpuolelta. Täytä paprikat väljästi, riisi paisuu kypsyessään spelttiä enemmän. Laske paprikoille hatut päähän ja asettele kaverukset kattilan pohjalle. Paprikoiden tulee pysyä kattilassa pystyasennossa, joten valitse sopivan kokoinen kattila.

Lämmitä vesi, mausta se tomaattipyreellä sekä ropsauksella suolaa ja sokeria. Lisää sekaan loraus öljyä. Kaada neste kattilaan niin että sitä valuu myös paprikoiden sisällekin. Nestettä tulisi olla sen verran, että sitä riittää paprikoiden hatunrajaan saakka.
Anna paprikoiden kiehua 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat kunnolla pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti