tiistai 9. joulukuuta 2014

Pehmeä kurpitsakeitto

Kun kurpitsasosetta kerran oli valmiiksi sulatettuna, keitin puurojen jälkeen sosekeittoa. Helppoa ja ihanan täyteläistä ja pehmeää, hmmm. Sopii tämmöisiin koleisiin (oikiaa talavia oottavviin!) päiviin :-)


2 jauhoista perunaa
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
vettä
kasvisliemikuutio
n. 3 dl kurpitsasosetta
n. 1 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää
tilkka worcesterkastiketta

Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita hetki, lisää perunat ja porkkana ja kuullota niitäkin hieman. Lisää kasvisliemikuutio ja vettä sen verran, että palaset kattilassa juuri ja juuri peittyvät.
Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kurpitsasose ja ruokakerma ja kiehauta. Mausta hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti