keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

Monestiko teillä käy mielessä syödä purjoa lisukkeena?
Mulla ei ainakaan koskaan :-D mutta kun purjon pehmittelee valkoviinissä niin johan maistuu sekin!
Resepti on syksyn Yhteishyvästä.


Taikinoitu lohi:

500 g (kirjo)lohifileetä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl pilkottuja kapriksia
3 rkl hienonnettua tilliä
2 kpl voitaikinalevyjä

Voiteluun kananmuna

Valkoviinissä haudutettu purjo:

1 purjo
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
0,5 tl timjamia

Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uuivuokaan nahka alaspäin.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota silput öljyssä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hienonnetut kaprikset ja tilli. Nostele sipuliseosta kalapalojen päälle.
Kauli taikinapaloja hieman leveämmiksi ja leikkaa niistä kalapalojen kokoiset palat. Päällystä kalat taikinalla ja voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12 - 15 minuuttia.
Palaset olisivat olleet kauniimpia, jos ne olisi tosiaankin vain päällystänyt, mutta minä kiepautin reunoillekin... :-)

Halkaise ja huuhdo purjo hyvin. Suikaloi purjo. Kuullota suikaleet voissa. Lisää joukkoon viini ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta ja tarjoile lohen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti