Linkin takaa löytyi myös näppäriä vinkkejä, esimerkiksi se että taikinaa voi pitää valmiina pakkasessa odottamassa paistoa - olisikin näppärä vierasvara, sikäli mikäli omilta suilta säästyisi!
Keksit saavat mainion rapean-sitkeän rakenteensa juuri pakastamisen ansiosta. Reunat ehtivät paistua sisuksen jäädessä vielä ihanan sitkeäksi ja tahmaiseksi... Mmmh!
Oikeasti tämä on omalta osaltani vain haaveilunomaista hehkuttamista - perhe kehui keksejä kovasti, sitkeys oli kohdillaan ja maku erinomainen. Itselläni jäi maistamatta, sillä paistoin nämä pakkasesta vasta uudenvuodenpäivänä ja vastasin juuri vegaanihaasteeseen. Ensi kerralla sitten syön itsekin :-D
14 keksiä
halkaisija noin 10 cm
125 g huoneenlämpöistä voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
n. 175 g suklaata pieneksi pilkottuna
halutessasi hiven rouhittuja pähkinöitä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan muna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jatka noin minuutin ajan. Sekoita keskenään jauhot, suola, leivinjauhe sekä sooda. Lisää käännellen voi-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe joukkoon.
Muotoile taikinasta kaksi noin 20 cm pituista tankoa. Leikkaa kumpikin tanko 7 yhtä suureen osaan. Laita taikinakiekot esimerkiksi lautaselle ja pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi, kunnes palat ovat täysin jäätyneet.
Lado 7 kiekkoa pellille leivinpaperin päälle. Jätä kunnolla leviämisvaraa. Paista heti 200 asteessa, noin 9-10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat kovettua mutta keskusta on vielä raa'an oloinen, joskin laskeutunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti